Uutiset
SteelSeries julkaisi uudet Rival 3 Gen 2- ja Rival 3 Wireless Gen 2 -pelihiiret
Rival 3 Gen 2 ja Rival 3 Wireless Gen 2 eroavat toisistaan muutoinkin kuin yhteyksien osalta, sillä ne hyödyntävät täysin eri sensoreita liikkeen seurantaan.

Oheislaitteistaan tunenttu SteelSeries jätti tänä vuonna Computex-messut väliin. Yhtiö julkaisi kuitenkin uudet Rival 3 Gen 2 ja Rival 3 Wireless Gen 2 -pelihiiret päällekkäin messujen kanssa.
Rival 3 Gen 2 -pelihiiren silmänä toimii yhtiön optinen True Move Core -sensori, joka yltää kilpailijoihin verrattuna varsin matalalta kuulostavaan 8500 DPI:n maksimitarkkuuteen. Sen päänäppäimille luvataan 60 miljoonan klikkauksen elinikä ja vaivainen 1,35 millisekunnin klikkausviive. Hiirestä löytyy myös perinteiset peukalonapit. Pelisuorituksen viimeistelee hiiren pohjaa kiertävä SteelSeries Prism -RGB-valaistus. Hiiren strategiset mitat ovat 38 x 67 x 120,6 mm ja 77 grammaa.
Rival 3 Wireless Gen 2:n haukansilmä poikkeaa langallisesta sisaruksesta, sillä käytössä on 18 000 DPI:n tarkkuuteen yltävä optinen True Move Air -sensori. Päänäppäimille luvataan sama 60 miljoonan klikkauksen elinikä ja viiveen kerrotaan olevan langattomalle erinomainen 1,9 millisekuntia. Myös peukalopainikkeet ovat luonnollisesti paikoillaan. 2,4 GHz:n langattomalla yhteydellä hiiri jaksaa kahdella AAA-paristolla 200 tuntia ja Bluetoothilla kestoa luvataan jopa 450 tuntia. Jos painoa haluaa pois, toimii hiiri myös yhden pariston voimin lyhyemmän aikaa. RGB-valaistus on rajoitettu langattomuuden vuoksi vain rullaan. Sen strategiset mitat ovat samat, pois lukien 83,5 grammaan noussut paino ilman paristoja.
Sekä Rival 3 Gen 2 että Rival 3 Wireless Gen 2 ovat saatavilla välittömästi. Molemmista on saatavilla musta ja valkoinen versio, jonka lisäksi Wireless-version saa vaaleansinisenä (Aqua) ja lilana (Lavender). Rival 3 Gen 2 on hinnoiteltu yhtiön omassa verkkokaupassa 39,99 euroon ja Rival 3 Wireless Gen 2 59,99 euroon.
Computex-messujen puollella yhtiö ohjasi huomiota ennen kaikkea sen uusiin, patentoituihin OmniPoint-kytkimiin. Uudet OmniPointit tukevat säädettävää aktivointipistettä ja ne toimivat magneettisten sensoreiden avulla. Aktivointipisteen voi säätää haluamakseen 0,4 ja 3,6 mm:n syvyyden välillä.
Lähde: Lehdistötiedote
SteelSeries julkaisi uudet Rival 3 Gen 2- ja Rival 3 Wireless Gen 2 -pelihiiret
Rival 3 Gen 2 ja Rival 3 Wireless Gen 2 eroavat toisistaan muutoinkin kuin yhteyksien osalta, sillä ne hyödyntävät täysin eri sensoreita liikkeen seurantaan.
Endorfyltä ensimmäinen valkoinen kotelo ja näppäimistö kompaktilla 1800-asettelulla
Uusi Arx 700 White ARGB on yhtiön historian ensimmäinen valkoinen kotelo, mutta mielenkiintoisempaa Computex-antia tarjosi Celeris 1800 -näppäimistön erikoinen asettelu.

Puolan ylpeys Endorfy oli myös läsnä Computex 2025 -messuilla. Yhtiö esitteli messuosastollaan tänä vuonna uuden näppäimistön mielenkiintoisessa formaatissa sekä yhtiön ensimmäisen valkoisen kotelon.
Endorfyn uusi Celeris 1800 -näppäimistö on suunniteltu yhtiön mukaan niin pelaajille, ammattikäyttäjille kuin tavan kansallekin. Celeris on lähes täyskokoinen eli ns. 96 % näppäimistö kompaktilla 1800-asettelulla. Kytkiminä näppäimistössä käytetään Endorfy Yellow by Gateroneja. Kytkimiä kuvataan verrattain hiljaisiksi lineaarisiksi kytkimiksi, joissa on panostettu etenkin pehmeään liikkeeseen ja hyvään vakauteen, unohtamatta korvaa miellyttävää ääniprofiilia. Näppäimistö tukee kytkinten hot swap -ominaisuutta.
Endorfyn soveltamassa 1800-asettelussa on poistettu välit F-rivistöltä, jonka myötä Insert- ja Delete-näppäimet on saatu sijoitettua askelpalauttimen päälle samalla kun Home, End, Page Up ja Page Down istuvat numpadin päällä. Nuolinäppäimet on saatu paikoilleen käyttämällä välilyönnin oikealla puolen normaalia kapeampia näppäimiä, lyhentämällä oikeanpuoleista Shiftiä ja kaventamalla numpadin 0 normaaliin näppäinleveyteen. Asettelusta uupuvat vain Print Screen-, Scroll Lock- ja Pause -näppäimet.
Medianäppäimiä näppäimistöstä löytyy varsin yksinkertaiset mediapainikkeet vasemmasta päädystä, kun oikeaan päätyyn on sijoitettu valinnat näppäimistön yhteystavalle sekä Windows- ja Mac-tilojen välillä. Näppäimistö tukee langallista yhteyttä USB:llä ja 2,4 GHz:n taajuutta sekä Bluetoothia langattomasti. Näppäimistön voi yhdistää parhaimmillaan viiteen laitteeseen samanaikaisesti.
Näppäimistön rungossa käytetään nykytrendejä seuraten rutkasti äänenvaimennusta. Alhaalta laskien pohjamuovin päältä löytyy ensin silikonikerros, sen jälkeen piirilevy, IPXE-vaahtokerros, silikonikerros, lasikuitulaminaattikansilevy (FR4) sekä tietenkin kytkimet, kansi ja näppäinhatut.
Endorfy ei kertonut milloin näppäimistö tulee myyntiin, mutta siitä tulee alkuun saataville kolme versiota: US ANSI (100 näppäintä), DE ISO (101 näppäintä) ja CZ ANSI (100 näppäintä).
Arx 700 White ARGB -kotelossa ei ole sinänsä mitään uutta, verrattuna aiemmin keväällä julkaistuun Arx 700 ARGB -malliin, pois lukien valkoinen väri. Kyseessä onkin yhtiön historian ensimmäinen valkoinen kotelo. Valkoisessa kotelossa käytetään luonnollisesti valkoisia tuulettimia, mutta malli on sama Stratus 140 kuin mustassakin versiossa.
Lähde: Lehdistötiedotteet
Endorfyltä ensimmäinen valkoinen kotelo ja näppäimistö kompaktilla 1800-asettelulla
Uusi Arx 700 White ARGB on yhtiön historian ensimmäinen valkoinen kotelo, mutta mielenkiintoisempaa Computex-antia tarjosi Celeris 1800 -näppäimistön erikoinen asettelu.
AOC:lta uusi 27″ QD-OLED-näyttö Agon Pro -sarjaan
Uusi Agon Pro AG276UZD tarjoilee katselijalle 4K-kuvaa 240 hertsin virkistystaajuudella DisplayHDR True Black 400 -sertifioidusti.

Näyttövalmistaja Agon by AOC on täydentänyt näyttövalikoimaansa uudella 27-tuumaisella QD-OLED-mallilla. Kuten odottaa saattaa, näyttö perustuu Samsungin 3. sukupolven paneeliin.
Agon by AOC Agon Pro AG276UZD tarjoaa katselijalle 4K-resoluution nopealla 240 hertsin virkistystaajuudella ja adaptive-sync-tuella. Näytön G2G-vasteajaksi luvataan OLEDeille tyypillinen 0,03 millisekuntia ja sen maksimikirkkaus on 1000 nitiä (3 % APL). Näyttö on saanut VESAn DisplayHDR True Black 400 -sertifikaatin. 10-bittisen paneelin luvataan toistavan 99,3 % DCI-P3- ja 96,5 % Adobe RGB -väriavaruuksista ja sen Delta E arvon luvataan olevan alle 2.
Agon Pro AG276UZD on varustettu kahdella HDMI 2.1- ja yhdellä DisplayPort 2.1 (UHBR 20) -liittimellä sekä DP alt modea tukevalla USB-C:llä. USB-C tukee myös USB-PD:tä 65 watin teholla. USB keskittimessä on kaksi 5 gigabitin USB-A 3.2 -liitintä ja niiden rinnalta löytyy myös kuulokeliitin. AOC on varustanut näytön myös KVM-kytkimellä ja parilla 5 watin kaiuttimia. Näytön jalka tukee pivot-ominaisuutta, kallistusta sekä 130 mm:n korkeussäätöä.
Agon by AOC Agon Pro AG276UZD saapuu myyntiin kesäkuussa ja sen suositushinnaksi on ilmoitettu 899 euroa.
Lähde: Lehdistötiedote, tuotesivut
AOC:lta uusi 27″ QD-OLED-näyttö Agon Pro -sarjaan
Uusi Agon Pro AG276UZD tarjoilee katselijalle 4K-kuvaa 240 hertsin virkistystaajuudella DisplayHDR True Black 400 -sertifioidusti.
Phanteksin Computex-messutarjonnassa nähtiin uusia koteloita ja jäähdytystuotteita
Katseenvangitsijoina toimivat valmistajan aiempiin koteloihin päivitetyt ”LED-matriisit”, mutta kattaukseen kuului myös ilma- ja nestejäähdytysuutuuksia.

Viime viikon Computex-messuilla Taiwanissa oli mukana myös Phanteks, joka esitteli osastollaan kekseliäitä valaistustehosteita aiemmin julkaistuihin koteloihinsa sekä uusia ilma- ja nestejäähdytystuotteita.
Phanteksin PC-kotelot Evolv X2 sekä XT View ovat saaneet päivityksen Matrix-versioihin, joissa on alaosaan integroitu, tekstiiliverhoilun taakse kätketty ”LED-matriisi” erilaisten valaistustehosteiden luomiseen. Kolmen lasikyljen Evolv X2 Matrixin alaosassa komeilee 900 LED-valoa, jotka saa NEXLINQ-ohjelmistolla näyttämään sensoridataa, tekstiä tai yksinkertaisia animaatioita. XT View Matrix sen sijaan on varustettu 600 LED-valon matriisilla. Molempien Matrix-koteloiden värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen.
Budjettiluokan kotelouutuus Phanteksilta on Eclipse G370A verkkomaisella mesh-etupaneelilla, seitsemällä tuuletinpaikalla ja yläosan 360 mm:n jäähdytintuella. Eclipse G370A on yhteensopiva myös SSI-EEB-emoleyjen kanssa.
Valmistajan tuuletinuutuus on T30-140, joka on 140 mm:n variantti aiemmasta T30-120:stä. T30-140 on nestekidepolymeerista valmistettu ja tarjoaa korkean staattisen ilmanpaineen magneettilaakeroinnilla. Kierrosnopeus on korkeimmillaan 2500 rpm.
X30-mallit ovat NZXT:n Core-malleista inspiraationsa ottavat triplatuulettimet, jotka tulevat 360 ja 420 mm:n koossa. X30:ssä on kolme tuuletinta yhdessä 30 mm paksussa kehyksessä, jota ympäröi ohut RGB-valonauha.
Custom-vesijäähdytykseen Phanteks esitteli Glacier EZ-Fit -uutuuksia, kuten näytönohjainblokin MSI:n, Asuksen ja Gigabyten RTX 5090 -malleille, 360 ja 420 mm:n jäähdyttimiä sekä valmistajan aiempiin NV5-, NV7- ja NV9-koteloihin yhteensopivat nesteenjakajat.
Myös Phanteksilta oli messuilla esittelyssä suurella näytöllä varustettu 360 mm:n AIO-nestecooleri GlacierOne 360M25. Uutudessa on 6-tuumainen LCD-näyttö pumppublokin päällä. Toinen vastaavanlainen malli Computexissa nähtiin Antecilta.
Phanteksin uusien Computex-tuotteiden hinnat ja saatavuusajankohdat euroalueella eivät ole vielä tiedossa.
Lähde: TechPowerUp
Phanteksin Computex-messutarjonnassa nähtiin uusia koteloita ja jäähdytystuotteita
Katseenvangitsijoina toimivat valmistajan aiempiin koteloihin päivitetyt ”LED-matriisit”, mutta kattaukseen kuului myös ilma- ja nestejäähdytysuutuuksia.
Antec esitteli Computex-messuilla AIO-coolerin pyöritettävällä LCD-näytöllä ja uusia kotelomalleja
Uusi Vortex View -AIO-cooleri on varustettu 360 astetta pyörivällä IPS-näytöllä ja kotelouutuuksissa on panostettu kustomointimahdollisuuksiin.

PC-maailmassa pitkään vaikuttanut Antec esitteli jälleen Taiwanissa järjestetyillä Computex-messuilla pienen kattauksen tuotteitaan, joihin kuuluivat pyörivällä näytöllä varustettu AIO-nestecooleri ja kourallinen uusia PC-koteloita.
Vortex View -nimellä kulkevassa 360 mm:n AIO-coolerissa on pumppuyksikön päällä suuri 5-tuumainen IPS-näyttö, joka on pyöritettävissä 360 astetta. Näytön saa siis vaaka- tai pystyasentoon tai jotain siltä väliltä. Esimerkiksi kokoonpanon sensoridataa tai käyttäjän omia kuvia ja videoita näyttävä paneeli on valaistu myös takaa, mikä luo emolevylle ja ympäröiviin komponentteihin näyttävän hohdon. Näytöllä näkyvää sisältöä voi hallita Antecin iUnity-ohjelmistolla, jolla onnistuu myös tuuletinten ja pumpun säädöt. Vortex View on yhteensopiva niin AMD:n kuin Intelinkin kanssa, mukaan lukien AM5- ja LGA1851-kannat.
Valmistajan pienikokoisin kotelouutuus on ITX-kokoluokan Performance Exo, joka perustuu viime vuonna nähtyyn Performance 1M:ään. Exo-nimeä mukaillen kotelossa on pelkkä kehys ilman kylkipaneeleita ja valmistaja kutsuukin sitä perinteisen kotelon sijaan PC-alustaksi luoville harrastajille. Ostaja saa mukaansa myös tiedot omien paneelien ja lisäosien 3D-tulostusta varten.
Perinteisempää kotelopuolta edustavat täystornikokoiset Nine Hundred, Flux Pro Noctua Edition ja P180.
Nine Hundred on varustettu viidellä tuulettimella, joista kaksi etummaista on 200 mm:n kokoisia. Kotelossa on perinteinen lasikylki, mutta pohja- ja takapaneelit ovat harvaa verkkoa, mikä tehostaa ilmakiertoa ja mahdollistaa pegboard-tyylisesti erilaisia kiinnityksiä ja asennuksia. Näytönohjain Nine Hundredissa voi olla jopa 450 mm:n pituinen.
Flux Pro Noctua Edition seuraa viime vuonna esiteltyä Flux Prota, mutta tällä kertaa kuudella Noctuan NF-A14x25 G2 -tuulettimella varustettuna. Mukana on myös Noctua-värimaailmaan istuvat puiset reunat kohokuvioidussa etupaneelissa. Lasikyljen alla on lisäksi pieni näyttöpaneeli lämpötilasensoreiden datan näyttämiseen.
Kolmas täystornikotelo on P180, joka on vaimennettu teräs-alumiinirakenteiden sekaan asennetulla vaahtomateriaalilla. Eteen mahtuu 420 mm:n nestejäähdytin, kuten kahteen muuhunkin täystornikoteloon. Myös P180:ssä on paljon rei’itettyä pinta-alaa.
Antecin Computex-uutuuksien tarkka julkaisuaikataulu ei vielä ole tiedossa, mutta ainakin Performance Exon on luvattu saapuvan myyntiin myöhemmin tänä vuonna.
Lähde: Antec, TechPowerUp
Antec esitteli Computex-messuilla AIO-coolerin pyöritettävällä LCD-näytöllä ja uusia kotelomalleja
Uusi Vortex View -AIO-cooleri on varustettu 360 astetta pyörivällä IPS-näytöllä ja kotelouutuuksissa on panostettu kustomointimahdollisuuksiin.
EK Water Blocks esitteli Quantum Surface Kinetic 240 ”AIO:n” custom loop -nestekierroille
EKWB:n uutuus ahtaa yhteen 360 mm:n pakettiin DCC-pumpun, nestesäiliön ja 240 mm:n edestä jäähdytinpinta-alaa.

Custom loop -nestejäähdytyksen saralla nähdään harvemmin merkittäviä innovaatioita tai edes selvästi massasta poikkeavia tuotteita. EK Water Blocksilla oli kuitenkin Computex 2025 -messuilla esillä jotain erilaista.
EKWB esitteli Computex-messuosastollaan uutta Quantum Surface Kinetics 240 -AIO-ratkaisuaan custom loop -nestekiertoihin. AIO ja custom loop samassa tuotteessa voi kuulostaa erikoiselta, mutta tässä tapauksessa se viittaa yhteen rakenteeseen 360 mm:n rakenteeseen, johon on upotettu Quantum Kinetic DCC -pumppu, nestesäiliö ja kaksi 120 mm:n Quantum Surface -jäähdytintä tuulettimineen.
Quantum Surface Kinetics 240:n avulla käyttäjä pääsee helposti custom loop -kiertojen maailmaan, kun letku- tai putkivedot on minimoitu. Esillä olleessa kotelossa coolereita oli käytössä kaksin kappalein: toinen prosessorille ja toinen näytönohjaimelle. Kummassakin tapauksessa kiertoon kuuluu Quantum Surface Kineticsin lisäksi vain prosessori- tai näytönohjainblokki ja kaksi kovaputkea niiden välillä.
EKWB:n mukaan Quantum Surface Kinetics 240 tullaan näillä näkymin hinnoittelemaan verottomasti 360 dollariin, mutta tarkkaa julkaisuaikataulua sille ei ole vielä herunut.
Lähde: TechPowerUp
EK Water Blocks esitteli Quantum Surface Kinetic 240 ”AIO:n” custom loop -nestekierroille
EKWB:n uutuus ahtaa yhteen 360 mm:n pakettiin DCC-pumpun, nestesäiliön ja 240 mm:n edestä jäähdytinpinta-alaa.
Realme julkaisi lippulaivatason GT 7- ja GT 7T -älypuhelimensa
Suomesta jalansijaa havitteleva Realme tituleeraa uusia GT 7 -mallejaan ”lippulaivamallien teilaajiksi”.

Suomessa paremmin tunnetun OnePlussan kanssa samaan konserniin kuuluva Realme julkaisi täkäläisille markkinoille keväällä keskihintaiset realme 14 Pro -mallinsa, joista kalliimpi 14 Pro+ vieraili myös io-techin testissä. Aiemmin tässä kuussa julkaistiin lisäksi edullisemmat 14- ja 14T-mallit, mutta nyt kiinalaisvalmistaja on tuonut Suomessa myyntiin myös tyyriimpää päätä edustavat GT 7- ja GT 7T -puhelimensa.
Kärkimalli GT 7 on varustettu 6,78-tuumaisella AMOLED-näytöllä, joka rullaa 120 hertsin maksimivirkistystaajuudella ja jopa 6000 nitin piikkikirkkaudella. Järjestelmäpiirinä puhelimessa on MediaTekin lippulaivamallia lähentelevä Dimensity 9400e, jonka kylkeen tarjotaan RAM-muistia ja tallennustilaa joko 12 & 256 tai 12 & 512 gigatavua.
Kolmoistakakameran pääkamera hyödyntää Sonyn IMX906-sensoria 50 megapikselin tarkkuudella ja se pystyy myös 8K-videokuvaukseen (30 FPS). Tarjolla on myös 50 MP:n 2x-telekamera, 8 MP:n ultralaajakulmakamera sekä 32 MP:n etukamera. Tekoälyavustuksia valokuvaukseen on tarjolla esimerkiksi pääkameran AI Travel Snap nopeiden kuvien ottamiseen sekä maisemakuviin suunnattu AI Landscape+.
GT 7:ssä on IP69-suojaluokitus pölyä ja vettä vastaan sekä järeä 7000 milliampeeritunnin akku, joka latautuu jopa 120 watin teholla. Akulle myös mainostetaan viiden tähden TÜV Rheinland -laatusertifikaattia.
GT 7 tulee myös Aston Martinin vihreästä värityksestä inspiraationsa saavana Dream Edition -erikoismallina (kuvassa oikealla), jossa on 16 Gt:n RAM-muisti, alumiininen rakenne ja erillinen hiilikuituvalmisteinen suojakuori. Mukana tulee myös 120 watin pikalaturi ja erikoisvalmisteinen SIM-korttikelkan avaustyökalu.
realme GT 7:n tekniset tiedot:
- Värivaihtoehdot: IceSense Black, IceSense Blue, Aston Martin Green (Dream Edition)
- Ulkomitat ja paino: 162,4 × 76,1 × 8,3 mm – 206 g
- IP69-suojaluokitus
- 6,78” AMOLED-näyttö, 1264 × 2780 pikseliä, 120 Hz, 6000 nitin piikkikirkkaus, HDR10+, Dolby Vision
- MediaTek Dimensity 9400e -järjestelmäpiiri (4 nm)
- 1 × Cortex-X4 (3,4 GHz) + 3 × Cortex-X4 (2,85 GHz) + 4 × Cortex-A720 (2,0 GHz)
- Immortalis-G720-grafiikkasuoritin
- 12 Gt RAM-muistia
- 256 & 512 Gt tallennustilaa
- Kolmoistakakamera:
- 50 MP:n pääkamera (1/1,56” Sony IMX906), f1.8
- 50 MP:n 2x-telekamera (1/2,8” Samsung S5KJN5), f2.0
- 8 MP:n ultralaajakulmakamera (1/4” OV8D10), f2.2
- 32 MP:n etukamera (1/2,74” Sony IMX615), f2.4
- Videokuvaus: 8K 30 FPS, 4K 30/60 FPS
- 5G, LTE (Dual-nano-SIM, eSIM)
- Wi-Fi 7 (802.11be), Bluetooth 5.4, NFC
- GPS, BDS, Glonass, Galileo, QZSS, NavIC
- Stereokaiuttimet
- 7000 mAh:n akku, 120 W:n pikalataus, 7,5 W:n käänteinen lataus
- realme UI 6.0 (Android 15)
- 4 Android-versiopäivitystä, 6 vuoden tietoturvakorjaukset
Astetta edullisempi GT 7T on isoveljeensä nähden karsittu lähinnä järjestelmäpiirin osalta, eikä siinä ole telekameraa. Puhelimen näytössä on 6,8 tuuman AMOLED-paneeli niin ikään 120 Hz:n maksimivirkistystaajuudella, mutta sen piikkikirkkaus on 1800 nitiä. Järjestelmäpiirinä toimii Dimensity 8400 Max, joka pohjautuu loppuvuodesta julkaistuun 8400:aan. Muistia ja tallennustilaa GT 7T:ssä on samat määrät, eli 12 & 256 ja 12 & 512 Gt.
Kaksoiskamerajärjestelmän niin ikään 50 MP:n pääkamera käyttää hieman eri sensoria GT 7:ään nähden eikä tue 8K-videokuvausta, ja lisäksi telekamera on pudonnut pois. Molemmissa malleissa on samat ultralaajakulma- ja etukamerat.
Myös GT 7T on IP69-suojattu ja siinä on suurikokoinen 7000 mAh:n akku 120 W:n pikalatauksella sekä grafeenikuori, jonka kerrotaan pitävän puhelin miellyttävän viileänä kädessä.
realme GT 7T:n tekniset tiedot:
- Värivaihtoehdot: Racing Yellow, IceSense Black, IceSense Blue
- Ulkomitat ja paino: 162,4 × 76 × 8,3 mm – 202 g
- IP69-suojaluokitus
- 6,8” AMOLED-näyttö, 1280 × 2800 pikseliä, 120 Hz, 1800 nitin piikkikirkkaus, HDR10+
- MediaTek Dimensity 8400 Max -järjestelmäpiiri (4 nm)
- 1 × Cortex-A725 (3,25 GHz) + 3 × Cortex-A725 (3,0 GHz) + 4 × Cortex-A725 (2,1 GHz)
- Mali-G720-grafiikkasuoritin
- 8 & 12 Gt RAM-muistia
- 256 & 512 Gt tallennustilaa
- Kaksoistakakamera:
- 50 MP:n pääkamera (1/1,56” Sony IMX896), f1.8
- 8 MP:n ultralaajakulmakamera (1/4” OV8D10), f2.2
- 32 MP:n etukamera (1/2,74” Sony IMX615), f2.4
- Videokuvaus: 4K 30/60 FPS
- 5G, LTE (Dual-nano-SIM, eSIM)
- Wi-Fi 6 (802.11ax), Bluetooth 6.0, NFC
- GPS, BDS, Glonass, Galileo, QZSS, NavIC
- Stereokaiuttimet
- 7000 mAh:n akku, 120 W:n pikalataus
- realme UI 6.0 (Android 15)
- 4 Android-versiopäivitystä, 6 vuoden tietoturvakorjaukset
Uudet realme GT 7- ja GT 7T -mallit ovat saatavilla seuraavin suositushinnoin:
- GT 7: 749 € (12 & 256 Gt), 799 € (12 & 512 Gt)
- GT 7 Dream Edition: 899 € (16 & 512 Gt)
- GT 7T: 649 € (12 & 256 Gt), 699 € (12 & 512 Gt)
Lisäksi Proshopin julkaisutarjouksena on 100 euron alennus GT 7:stä ja GT 7T:stä 22.6. saakka, ja GT 7 Dream Editionin kaupanpäällisiksi tarjotaan Buds Air 7 Pro -nappikuulokkeet.
Lähde: Sähköpostitiedote
Realme julkaisi lippulaivatason GT 7- ja GT 7T -älypuhelimensa
Suomesta jalansijaa havitteleva Realme tituleeraa uusia GT 7 -mallejaan ”lippulaivamallien teilaajiksi”.
HAVN esitteli Computex-messuilla uuden BF 360 -kotelon ja H-sarjan tuulettimet
HAVN kertoo panostaneensa uudessa kotelossaan etenkin ilmankiertoon ja hiljaisuuteen, unohtamatta samalla kuitenkaan edeltäjästä tuttua käyttäjäystävällisyyttä.

Viimeisen vuoden aikana markkinoille on ilmestynyt lukuisia lupaavia uusia tulokkaita. Näihin lukeutuu myös Pro Gamers Groupin HAVN, joka esitteli Computex 2025 -messuilla uuden hiljaisuuteen panostavan kotelon ja uusia tuulettimia.
HAVNin uusi kotelo BF 360 on massasta poikkeava ilmestys sinänsä, että se vie lasin käytön nykyisestä akvaariotrendistä takaisin vuosikymmenten taa perinteiseen, vain osan kyljestä peittävään ikkunamalliin reiluin reunuksin. Kotelon kirjavanharmaata etupaneelia halkoo pystysuuntaiset, pyöristetyt ilmanottoaukot, joiden takaa löytyy pölysuodatin ja kaksi peräti 180 mm:n tuuletinta.
Yhtiö kertoo panostaneensa kotelossa etenkin ilmavirtaukseen ja hiljaisuuteen, haluamatta kuitenkaan samalla uhrata edeltävästä kotelosta tuttua käyttäjäystävällisyyttä. Kotelosta löytyykin rutkasti helposti irrotettavia paneeleita, mikä helpottaa kokoonpanon rakentamista koteloon. HAVN BF 360:n tulee saataville myöhemmin tämän vuoden aikana mustana ja valkoisena versiona.
HAVNin uudet H-sarjan tuulettimet tulevat saataville kolmessa koossa: 120 mm, 140 mm ja 180 mm, joista viimeinen käyttää myös normaalia tukevampaa 40 mm paksua runkoa. Tuulettimet käyttävät kolmoisuritettua nestelaakerointia ja niiden moottorin ydin on valmistettu tarkemmin määrittelemättömästä metalliseoksesta. Tuulettimen lavoissa ei käytetä suosittua mutta kallista LCP-muovia, vaan 30 % lasikuitua sisältävää komposiittia. Lapojen viimeinen kolmannes on varustettu pienellä hammastuksella. Ne on lisäksi varustettu sekä uros- että naarasvirtaliittimin, mikä helpottaa usean tuulettimen ketjutusta.
HAVN BF 360 -kotelo on esillä myös io-techin Computex-messukoostevideolla.
Lähde: TechPowerUp
HAVN esitteli Computex-messuilla uuden BF 360 -kotelon ja H-sarjan tuulettimet
HAVN kertoo panostaneensa uudessa kotelossaan etenkin ilmankiertoon ja hiljaisuuteen, unohtamatta samalla kuitenkaan edeltäjästä tuttua käyttäjäystävällisyyttä.
Cooler Master esitteli Computexissa FreeForm 2.0 -suunnittelufilosofian ja 3DHP-lämpöputket
Yhtiö esitteli messuilla myös muun muassa koteloita enemmän kuin sormilla pystyy laskemaan ja täysalumiiniset tuulettimet.

Cooler Masterin Computex-messutarjontaan kuului tänä vuonna paitsi uusia tuotteita ja teknologioita, myös uusi kuluttajaa painottava suunnittelufilosofia FreeForm 2.0. Uuden suunnittelufilosofian luvataan laajentavan yhtiön ”Make It Yours” -konseptin läpi koko sen tuoteportfolion, mahdollistaen tuotteiden helpon kustomoinnin.
Cooler Masterin uusi FreeForm 2.0 -suunnittelufilosofia näkyi välittömästi messun uutuustuotteissa. MasterLiquid Atmos II -sarjaan tulee modulaarinen Flex-Kit-järjestelmä, joka mahdollistaa pumppublokin kannen vaihtamisen helposti toiseen.
MasterFrame-sarjan koteloissa käytetään helposti kustomoitavaa dynaamista tukirankaa, johon voi liittää erilaisia taiteilijoiden inspiroimia paneeleja ja muita osia makunsa mukaan. Kotelon tukiranka eli runko on täytetty rei’illä, mikä mahdollistaa lähes kaikkien osien siirtämisen käytännössä täysin vapaasti eri kohtaan koteloa. Kotelon etupaneeliksi on tarjolla varsin mielenkiintoiset vaihtoehdot, sillä hiljattain muotiin nousseiden puuvaihtoehtojen lisäksi tarjolle tulee kivinen etupaneeli. Puuvaihtoehtoina ovat eukalyptus ja pähkinäpuu. Valmiin MasterFrame 600:n lisäksi esillä olivat MasterFrame 500 Mesh ja 400 Mesh, jotka saapuvat myyntiin myöhemmin.
Dyn X -simulaattorin luvataan tarjoavan verratonta säädettävyyttä ja modulaarista rakennetta, joka mahdollistaa vapaan kustomoinnin kuskin taitojen ja tarpeiden mukaan. Tarkempiin yksityiskohtiin vaihtoehtoisista osista tai muista tiedote ei kuitenkaan meni.
Qube-sarja kuuluu ns. flatpack-koteloihin, eli kotelo toimitetaan osiksi ladottuna rahtikustannusten minimoimiseksi. Alusta lähtien koottavaksi tarkoitettu rakenne mahdollistaa myös helpon kustomoinnin ja yhtiö antaa auliisti tukensa myös käyttäjien 3D-tulostamille lisäosille. Messuilla esillä oli uutuutena Qube 500 Core, joka on hieman karsittu, edullisempi versio alkuperäisestä 500-mallista.
MasterHUB-mediapaneeli on jo vanhempi tuttu, mutta se on ollut alusta lähtien täysin modulaariseksi rakennettu. Stream Deckin ja muiden vastaavien kanssa kilpailevaan paneeliin on tällä hetkellä tarjolla moduuleina kustomoitava näppäimistö näytöllisillä näppäimillä, liukukytkinpaneeli, pyöritettävä näytöllinen säädin, kolmen pyöriteltävää säädintä ja kaksi rullaa. Kickstarterissa rahoitetun projektin ensimmäisten kappaleiden toimitukset on aloitettu viime kuun lopulla.
FreeForm 2.0:n ulkopuolella yhtiön mielenkiintoisinta tarjontaa oli ehdottomasti uudet ”3DHP”:t 3D-lämpöputket. Normaalissa lämpöputkessa on kaksi päätä ja se on taivutettu tyypillisesti U:n muotoon lämpölähteen päälle. 3D-lämpöputkessa on U:n keskelle liitetty ylimääräinen lämpöputki, joka tarjoaa kolmannen pään jäähdytykselle. Ratkaisu jakaa lämmön jäähdyttimen rivastoon normaaleja lämpöputkia tasaisemmin, mutta toisaalta heikentää hieman ilmavirtaa.
3DHP ei jäänyt pelkäksi teknologiademoksi, vaan messuilla julkistettiin myös siihen perustuvia uusia prosessoricoolereita. Alun perin CES-messuilla esiteltyyn V-sarjaan julkaistaan tässä vaiheessa neljä mallia: V4 Core, pelaajille tarkoitettu V4 Core ARGB, V4 Alpha ja V8 Ace. V4 Core -malleissa käytetään yhden tornin ja kahden 3DHP-lämpöputken sekä Mobius 120 tai 120P ARGB -tuulettimen rakennetta. V4 Alphassa pakettiin lisätään toinen Mobius 120 -tuuletin push-pull-konfiguraatioon ja coolerin kansilevy peittää alleen rivaston lisäksi myös tuulettimet. V8 Acessa tuplataan 3DHP-lämpöputkien määrä neljään ja tuulettimet on vaihdettu selvästi erilaisiin, mutta valitettavasti messuesitteestä ei käy ilmi, mistä tuulettimesta on kyse. CES-esittelystä poiketen V8:ssa ei nähty kaksoistornirakennetta eikä V10-mallia mainittu tällä kertaa lainkaan.
Cooler Master esitteli messuilla myös edullisemman Elite-sarjan vuoden 2025-malliston. Elite-sarjan tuotteiden luvataan keskittyvän oleellisen suorituskyvyn tarjoamiseen ilman premium-luokan hinnoittelua, mutta lopulliset hinnat nähdään luonnollisesti vasta tuotteiden tullessa kauppoihin. Messuilla esillä olivat Elite 692-, 690-, 600-, 502-, 490- ja 302 -kotelot sekä Elite Liquid 240 ja 360 AIO-coolerit, mutta tuotesarjaan kuuluu myös tuulettimia ja virtalähteitä, Elite-sarjan kotelojen luvataan tarjoavan hyvän ilmankierron, työkaluvapaan ympäristön ja tuen täysmittaisille näytönohjaimille sekä moderneille liitännöille, kuten USB-C:lle ja vaihtoehtoja löytyy kutakuinkin joka kokoon ja tyyleihin sopivina. Liquid AIO-coolereissa käytetään heksan muotoista kirkasta kantta, jonka alle voi asettaa valitsemansa mukana tulevista logoista tai vaikka oman kalvolle printatun vaihtoehdon. Lisäksi jäähdyttimen tuulettimet ovat ketjutettuja, mikä helpottaa johdotusta.
Esille pääsivät myös myös Cooling X Pro -valmistietokone, jossa on AIO-nestekierto prosessorille ja GPU:lle, X Silent -virrtalähde ja maailman ensimmäinen 180 mm:n tuulettimelle suunniteltu jäähdytin analogisella tai LED-suorituskykymittarilla, sekä MasterFan-sarjan uudet 30 mm paksut XT-sarjan tuulettimet, jotka ovat runkoa ja lapoja myöden alumiinia. MasterFrame 360 Panoramic on näyttävä kotelo, jossa komponentit ovat kolmelta sivultaan lasin paietossa ja ilmanvaihto hoidetaan katon, pohjan ja takapaneelin kautta.
Lähteet: Cooler Master (1), (2), Overclock3D (1), (2), Tom’s Hardware
Cooler Master esitteli Computexissa FreeForm 2.0 -suunnittelufilosofian ja 3DHP-lämpöputket
Yhtiö esitteli messuilla myös muun muassa koteloita enemmän kuin sormilla pystyy laskemaan ja täysalumiiniset tuulettimet.
Silverstone esitteli jatkoa retroteemalleen tornimallin FLP02:lla
FLP02 korjaa FLP01:n pizzalaatikkomallin lisäksi lukuisia muitakin kritisoituja pikkuvikoja edeltäjästään.

SilverStone julkaisi alkuvuodesta kuin suoraan 80-luvulta olevan FLP01-retrokotelon. Retrokotelo on saanut osakseen kenties odotettua suurempaa huomiota ja yhtiö on päättänyt takoa, kun rauta on kuumaa.
SilverStone esitteli Computex 2025 -messuilla seuraavan 80-lukua henkivän ratkaisunsa FLP02:n. FLP01:n kenties suurin kritiikki eli ns. pizzalaatikkomalli on korjattu ja tällä kertaa mennään miditornimallilla kauden kuumimmassa trendivärissä, beigessä.
SilverStone on korjannut uutuudessaan monia muitakin kritiikin kohteita ensimmäisestä retroviritelmästään. FLP02:n 5¼:n paikat mukailevat edelleen lerppuasemia, mutta nyt niihin on lisätty aiemmin uupunut lukitusvipu. Kaikki kolme paikkaa ovat lisäksi oikeita 5¼ paikkoja, lerppuasemaa imitoivan suojan voi irrottaa ja tilalle asentaa vaikka optisen aseman. Etupaneelin USB-liittimet ja muut on nyt sijoitettu asemien yläpuolelle huomaamattoman luukun taakse.
Etupaneelin keskellä on beigestä poikkeava harmaa paneeli tärkeimmin kytkimin: punainen virtakytkin, avain sen lukitukseen, Reset- ja Turbo-painikkeet sekä kahden numeron 7-segmenttinäyttö. Koska nykyprosessoreista ei varsinaista Turbo-ominaisuutta enää löydy, hallitaan Turbo-painikkeella tuuletinprofiileita ja näytössä näkyy tuuletinten nopeus.
Etupaneelin alaosa on pystysäleikön peitossa ja peittää sen takaa löytyvät tuulettimet. Säleikön alaosassa on myös retrohenkinen SilverStone-logotarra.
SilverStone FLP02:n pitäisi saapua myyntiin vielä tämän vuoden aikana ja sen verottomaksi suositushinnaksi on ilmoitettu selvästi edeltäjäänsä korkeampi 220 dollaria.
FLP02 on esillä myös io-techin Computex-messukoostevideolla.
Lähde: Tom’s Hardware
Silverstone esitteli jatkoa retroteemalleen tornimallin FLP02:lla
FLP02 korjaa FLP01:n pizzalaatikkomallin lisäksi lukuisia muitakin kritisoituja pikkuvikoja edeltäjästään.