Uusi artikkeli: Testissä Intel Arc B580 Limited Edition

13.12.2024 - 16:21 / Sampsa Kurri Tietotekniikka

Testissä Intelin Battlemage-koodinimellinen Xe2-HPG-grafiikka-arkkitehtuuria käyttävä ja Suomessa 340 euron hintainen Arc B580 Limited Edition -näytönohjain.

Intelin ensimmäinen Battlemage-koodinimellinen Arc B580 -näytönohjain saapuu myyntiin tänään ja saimme testiin heti tuoreeltaan yhtiön oman Arc B580 Limited Edition -näytönohjaimen. Arc B580:n suositushinta Yhdysvalloissa on 249 dollaria, mutta Euroopassa hintataso on korkeampi ja Suomessa hinnat ovat alkaen 340 eurosta ylöspäin eli se on 80 euroa kalliimpi kuin Radeon RX 7600 ja 40 euroa kalliimpi kuin GeForce RTX 4060.

Suorituskykytestit on ajettu 2560×1440- ja 1920×1080-resoluutioilla ilman säteenseurantaa ja säteenseuranta sekä XeSS-ominaisuus käytössä. Mukana on myös tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset.

Lue artikkeli: Testissä Intel Arc B580 Limited Edition (Battlemage)

Keskustele aiheesta foorumilla

Google esitteli uutta Gemini 2.0 -tekoälyään

13.12.2024 - 15:56 / Timo Niemenmaa Mobiili, Tietotekniikka

Henkilökohtaisiin apureihin paljolti keskittyvä tekoälymalli on alkuvaiheessa testattavissa nimellä Gemini 2.0 Flash Experimental.

Googlen alkuvuodesta 1.5-versioon päivittynyt Gemini-tekoäly on edennyt jo 2.0-version testausvaiheeseen. Uutuudessa painoarvoa on asetettu erityisesti erilaisille tekoälyapureille, jotka ovat Gemini 2.0:n laajoja osakokonaisuuksia ja helpottavat käyttäjän elämää eri tavoin. Google mainostaakin vaatimattomaksi tavoitteekseen paljon puhutun ”universaalin” tekoälyapurin kehittämisen.

Uusiin ominaisuuksiin kuuluu esimerkiksi ”luotettujen testaajien” käsissä oleva Project Astra, joka on yleispätevä tekoälyapuri Android-puhelimissa. Project Astra pystyy esimerkiksi kehittämään vuorovaikutusta muistamalla käyttäjän kanssa aiemmin käytyjä keskusteluja sekä hyödyntämään Google-hakuja itsenäisesti. Samaan kastiin kuuluu myös Project Mariner, joka pystyy navigoimaan internetselaimessa käyttäjän puolesta komentojen perusteella ja esimerkiksi automatisoimaan usein toistuvia monivaiheisia tehtäviä. Myös Project Mariner on suljetussa testausvaiheessa Chrome-laajennuksen muodossa.

Tekoälyapureita esiteltiin myös esimerkiksi ohjelmoinnin ja pelaamisen tueksi. Vielä ei ole tiedossa, millä aikataululla eri osa-alueet sulautuvat Gemini 2.0:ssa yhteen ja tulevat laajemmin saataville. Kaikkien käyttäjien saatavilla on kuitenkin jo nyt Gemini 2.0 Flash Experimental -kokeiluversio, joka toimii selaimessa, mutta on tulossa myös Gemini-mobiilisovellukseen. Selaimessa kokeiluversio on valittava erikseen vasemman yläkulman alasvetovalikosta.

Lähde: Google, GSMArena

Keskustele aiheesta foorumilla

AMD:n tulevat Krackan ja Strix Halo Geekbench-testivuodoissa

13.12.2024 - 14:43 / Petrus Laine Tietotekniikka

CES-messuilla julkistettaviksi odotettavat Krackan on suunnattu Strix Pointia kevyempiin kannettaviin ja järeällä integroidulla GPU:lla varustettu Strix Halo puolestaan kärkipäähän.

AMD:n tiedetään valmistelevan vielä ainakin kahta uutta ensisijaisesti mobiilikäyttöön suunniteltua prosessoria. Nyt sekä Krackan että Strix Halo on saatu uusiin testivuotoihin ja ensin mainitun tapauksessa tiettävästi ensimmäistä kertaa täydessä konfiguraatiossa.

Edullisempaan päähän kaksikosta asettuu prosessori, joka on tunnettu tähän asti ainakin nimillä Kraken Point, Krackan ja Krackan Point. Oli todellinen koodinimi sitten mikä tahansa, kyseessä on Strix Pointia kevyemmästä mallista. Prosessorissa on kahdeksan ydintä, joista puolet on tavanomaisia Zen 5- ja puolet Zen 5c -ytimiä. Prosessoriytimillä on käytössään 16 Mt L3-välimuistia. Niiden rinnalta löytyy myös RDNA 3.5 -grafiikkaohjain kahdeksalla Compute Unit -yksiköllä, eli se jää puoleen Strix Pointista.

Geekbenchin tulostietokantaan on päätynyt tulos Acerin Swift Go 16 -kannettavalla, jossa on Engineering Sample täyden konfiguraation Krackanista, jolle povataan nimeä Ryzen AI 7 350. Prosessorin perus- ja maksimikellotaajuudet olivat 2 ja 5,05 GHz. Prosessori sai yhdellä ytimellä testissä 2677 ja kaikilla 11742 pistettä, mikä asettaa sen suurin piirtein samaan maastoon pääkilpailija Lunar Laken kanssa. Tom’s Hardwaren verrokkitaulukossa Core Ultra 7 258V -huippumalli saa pisteikseen 2669 ja 11075.

Strix Halon nimestä ei ole ollut epäselvyyksiä. Kyseessä on nimenkin vihjaamaan tapaan ns. halo-tuotteesta mobiilimaailman terävimpään kärkeen ja samalla ensimmäinen järeällä integroidulla GPU:lla varustettu prosessori. Prosessorissa on käytössä kaksi 8-ytimistä Zen 5 CCX-sirua täydellä 32 Mt:n välimuistilla, eli yhteensä 16 ydintä ja 64 Mt L3-välimuistia, sekä kookas IO-siru jopa 40 RDNA 3.5 Compute Unit -yksiköllä. Huhujen mukaan integroidulla GPU:lla on käytössään myös 32 Mt:n Infinity Cache -välimuisti.

Testikokoonpanossa on ollut huippumalli Ryzen AI MAX+ Pro 395, jonka iGPU tottelee nimeä Radeon 8060S. Se nettosi Geekbenchin Compute-testissä Vulkan-rajapinnalla 67004 pistettä, mikä vastaa Tom’s Hardwaren mukaan suunnilleen GeForce RTX 2060 -tasoa ja jää kauas esimerkiksi Radeon RX 7600:sta, jonka GPU:ssa on käytössä vain 32 CU:ta.

Testikokoonpanossa on 64 Gt:n muistia, mutta se on tyypiltään ja raportoidulta nopeudeltaan perinteistä DDR5-muistia, mikä voi osaltaan selittää heikkoa tulosta; muistikaistaa on auttamatta liian vähän integroidun järeän GPU:n hyödyntämiseen. Toivoa sopii, että asia korjaantuu varsinaisissa myyntiin tulevissa laitteissa tavalla tai toisella, huhuissa on puhuttu prosessorin tukevan perinteistä leveämpää muistiväylää.

Sekä Krackania että Strix Haloa odotetaan julkistettaviksi tulevilla CES 2025 -messuilla ja myyntiin jossain vaiheessa alkuvuotta.

Lähteet: Tom’s Hardware (1), (2)

Keskustele aiheesta foorumilla

Live: io-techin Tekniikkapodcast (50/2024)

13.12.2024 - 12:28 / Juha Kokkonen Mobiili, Tietotekniikka

io-techin YouTubessa suorana lähetettävässä Tekniikkapodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.

io-techin Tekniikkapodcast esitetään tänään perjantaina 13. joulukuuta tavanomaista myöhemmin arviolta noin kello 16:00 alkavana suorana live-streamina YouTubessa. Äänessä ovat tällä viikolla Sampsa Kurri ja Juha Kokkonen.

Käymme viikottaisissa livepodcasteissa läpi ajankohtaiset IT-alan uutiset ja uutuustuotteet kuluneen viikon ajalta, kerromme mitä päivityksiä io-techissä on mahdollisesti luvassa lähitulevaisuudessa sekä valotamme artikkelien tekemisen ja io-techin pyörittämiseen liittyviä taustatarinoita. Katsojat voivat osallistua lähetykseen interaktiivisesti YouTuben keskusteluikkunan välityksellä.

io-techin viikon Tekniikkapodcast on jälkikäteen katsottavissa tai kuunneltavissa:

Keskustele aiheesta foorumilla

Sharkoon julkaisi AK5 RGB -sarjan kotelot ja SHARK Lights RGB -tuulettimet

13.12.2024 - 02:56 / Petrus Laine Tietotekniikka

Sarjaan kuuluvat sekä ulkonäkö edellä lasisella etupaneelilla koreileva AK5G RGB että ilmavirran sisään metalliverkon läpi kutsuva AK5M RGB.

Jo yli 20 vuoden ikään ehtinyt saksalaisvalmistaja Sharkoon on terästänyt kotelovalikoimaansa uusilla koteloilla. AK5-sarjan kotelot tulevat saataville sekä ulkonäkö edellä menevänä AK5G- että ilmankiertoa suosivana AK5M-mallina.

Sharkoonin AK5 RGB -sarjan kotelot ovat varmasti monien mielestä tervetullut paluu akvaariotrendien maailmasta perinteisempään malliin. ATX-kokoluokan miditorneissa on huomioitu myös uudet BTF-tyyppiset emolevyt, joissa virtaliittimet on siirretty emolevyn selkäpuolelle. AK5G-mallissa kotelon etupaneeli on lasia ja ilmavirta otetaan sivuilta, kun AK5M-versiossa etulasi on korvattu muotoillulla metalliverkolla.

Yhtiö tuo koteloiden mukana myyntiin myös uudet SHARK Lights RGB -tuulettimet, jotka kiinnittävät tietokonetta ihastelevan katsojan huomion kolmeen eri kerrokseen jaetulla RGB-valaistuksellaan. Tuulettimet ovat PWM-ohjattuja ja niille luvataan 500-1700 RPM:n kierrosalueella maksimissaan 89 m3/h ilmavirta, 1,1 mmH2O staattinen paine ja 24,8 dB(A):n melu. Ohjattavia RGB-LEDejä on yhteensä 20.

Sharkoon AK5G- ja AK5M-koteloiden tekniset ominaisuudet:

  • Ulkomitat ja paino: 466 x 225 x 485 mm, 7 kg
  • Emolevytuki: mini-ITX, micro-ATX (BTF), ATX (BTF)
  • Levypaikat: 2 x 3,5”, 4 x 2,5”
  • Laajennuskorttipaikat: 7
  • Etupaneelin liitännät: 1 x USB-C 3.2 Gen 2, 2 x USB-A 3.0, 3,5 mm headset-liitäntä
  • Näytönohjaimen maksipituus: 410 mm (yli 260 mm vaikuttaa jäähdytinyhteensopivuuteen)
  • Prosessoricoolerin maksimikorkeus: 170 mm
  • Virtalähdetuki: ATX, max 235 mm pitkä
  • Tuuletinpaikat:
    • Edessä 3 x 120 mm (esiasennettuna 3 x SHARK Lights RGB)
    • Kyljessä 2 x 120 / 140 mm
    • Takana 1 x 120 mm (esiasennettuna SHARK Lights RGB)
    • Katossa 3 x 120 mm / 2 x 140 mm)
    • Pohjassa 2 x 120 mm
  • Jäähdytintuki
    • Edessä 360 mm
    • Kyljessä 240 tai 280 mm
    • Katossa 360 tai 280 mm

Sekä AK5G RGB että AK5M RGB ovat saatavilla välittömästi mustana ja valkoisena versiona ja niiden suositushinnaksi on ilmoitettu 89,90 euroa. SHARK Lights RGB PWM -tuulettimet tulevat myyntiin myös erikseen 9,90 euron suositushintaan.

Lähde: Lehdistömateriaalit (sähköposti)

Keskustele aiheesta foorumilla

Google julkaisi Android XR:n äly- ja virtuaalilaseille

13.12.2024 - 01:58 / Petrus Laine Mobiili, Tietotekniikka

Android XR on suunniteltu yhteistyössä Samsungin kanssa ja se saapuu markkinoille ensimmäisenä Samsungin Project Moohan -koodinimellisissä virtuaalilaseissa.

Googlen Androidista tunnetaan parhaiten luonnollisesti puhelimista, mutta yhtiöllä on myös televisioihin tarkoitettu Android TV, autoihin suunnattu Android Automotive sekä puettavien laitteiden Wear OS. Nyt joukkoon liittyy uusi Android XR.

Kuten nimestäkin nokkelimmat nikkeknattertonit ovat johtopäätelleet, Android XR on suunnattu lisätyn todellisuuden laitteisiin, eli käytännössä äly- ja virtuaalilaseihin. Wear OS:n tapaan Google on kehittänyt uuden käyttöjärjestelmänsä yhteistyössä Samsungin kanssa. Yhtiö alleviivaa myös jatkavansa yhteistyötä Magic Leapin kanssa XR-teknologioiden kehityksessä, vaikka yhtiön mahdollisesta roolista Android XR:ssä ei ole puhetta. Android XR tukee luonnollisesti sille suunniteltuja sovelluksia ja Googlen suosituimmista sovelluksista tulee XR-versiot, mutta myös puhelimille ja taulutietokoneille suunnitellut Android-sovellukset toimivat sellaisenaan.

Android XR tulee ensimmäisenä käyttöön Samsungin Project Moohan -koodinimellisissä virtuaalilaseiissa. Road to VR -sivusto on saanut prototyyppilasit ilmeisesti jo käsiinsä, vaikkei sen tarkkoja rautaominaisuuksia olekaan paljastettu. Sivuston mukaan se on kuitenkin saanut selville, että sen sisällä sykkisi Qualcommin Snapdragon XR2+ Gen 2. Itse laseja sivusto kuvailee Applen Vision Pro- ja Metan Quest-lasien risteytykseksi ja Applen tapaan erillisellä, johdon päässä istuvalla akkupaketilla varustetuiksi. Samsungin kerrotaan alleviivanneen lasien olevan kuitenkin edelleen nimenomaan prototyyppivaiheessa, joten siihen voi tulla muutoksia vielä ennen lopullista mallia.

Käyttöjärjestelmän osalta Road to VR oli ainakin tässä vaiheessa hyvin samoilla linjoilla, kuin itse laseista: se tuntuu Applen visionOS:n ja Metan niin ikään Android-pohjaisen Horizon OS:n risteytykseltä. Kotiruudulla ikonit kelluvat läpinäkyvällä alustalla, mutta itse sovellusikkunat ovat pääosin läpinäkymättömiä. Ikkunoita voi liikutella vapaasti näkökentässä tarttumalla niiden virtuaaliseen reunukseen.

Se, mikä erottaa sekä Googlen että Road to VR:n mukaan Android XR:n kilpailijoista on sen Gemini-tekoälyavustajan Project Astra XR-variantti. Virtuaaliavustaja paitsi kuulee käskyt, myös näkee sekä oikean maailman että virtuaalisisällön jatkuvasti ja osaa sen myötä antaa paremmin kontekstiin sopivia ohjeita tai vastauksia. Geminillä on käytössä myös 10 minuutin jatkuva muisti, jonka lisäksi sen kerrotaan muistavan ”oleellisia yksityiskohtia keskusteluista” pidempäänkin.

Lähteet: Google, Road to VR

Keskustele aiheesta foorumilla

MSI valmistelee maailman ensimmäistä kaarevaa Dual Mode -näyttöä

12.12.2024 - 02:48 / Petrus Laine Tietotekniikka

Ns. dual mode-näytöt ilmestyivät kuvaan vuosi sitten LG:n esitellessä ensimmäisen 4K- ja FullHD-resoluutioihin kykenevän OLED-paneelin, mutta MSI:n uutuus käyttää OLEDin sijasta Rapid VA -paneelia.

Ensi vuoden alussa pidettävät CES-messut lähestyvät kovaa vauhtia ja kuten tavallista, joiltain valmistajilta ehtii lipsahtamaan tuotteita julki jo ennakkoon. Tällä kertaa asialla on MSI, jonka tuleva MAG 321CUPDF -pelinäyttö ilmestyi hetkellisesti kiinalaiseen JD-kauppapaikkaan.

MSI:n MAG 321CUPDF tullaan kaikella todennäköisyydellä lanseeraamaan virallisesti CES 2025 -messuilla maailman ensimmäisenä kaarevana (1500R) ns. dual-mode-näyttönä, eli näyttönä, jossa voi valita kahden eri resoluution välillä. CRT-ajoilta tutut useamman resoluution viralliset tuet ovat olleet historian siipien havinaa, kunnes viime vuoden lopulla LG esitteli sekä 4K- että FullHD-resoluutioihin kykenevän OLED-näytön.

MSI:n tuleva näyttö tukee niin ikään 4K- ja FullHD-resoluutioita, mutta sen paneeli ei perustu OLED- vaan Rapid VA -teknologiaan. 32-tuumaisen näytön virkistystaajuus on 4K-tilassa 160 ja FullHD-tilassa 320 hertsiä. Sille luvataan 0,5 millisekunnin GTG-vasteaika, DisplayHDR 400 -sertifikaatti sekä 97 % DCI-P3-, 93 % Adobe RGB- ja 136 %  sRGB -väriavaruuksista. Sen liitinvalikoimaan kuuluu yksi DisplayPort 1.4-, kaksi HDMI 2.1- ja yksi USB-C-liitäntä DP alt. mode- ja 15 watin USB PD -tuella.

Lähde: VideoCardz

Keskustele aiheesta foorumilla

Valve suunnittelee uutta ”Fremont”-koodinimellistä laitetta

12.12.2024 - 02:00 / Petrus Laine Tietotekniikka

Linux-päivityksistä ongituissa tiedoissa on paitsi viittauksia Googlen ChromeOS:n Embedded Controlleriin, myös AMD:n Lilaciin mikä on tarkoittanut vuosien varrella useampaakin eri prosessoria.

Valve suunnittelee uutta Fremont-koodinimellistä laitetta. Reddit käyttäjä coolbhok3k:n Valven Linux-päivityksistä löytämät tiedot kertovat jo paljon, mutta vielä enemmän jää arvailujen varaan.

Fremontista tiedetään toistaiseksi vähän, mutta kyse saattaa olla jonkinlaisesta yhteistyöprojektista Googlen kanssa, sillä siinä on viittauksia ChromeOS:n Embedded Controller -ajuriin ja Google Dexiin. CEC-ajurilla ajetaan Tom’s Hardwaren mukaan Chromebookeista löytyvää Embedded Controller -sirua, joka ohjaa mm. virransyöttöä, lämmönhallintaa ja joitain lisälaitteita, kun Dexi puolestaan mahdollistaa HDMI CEC -toiminnallisuuden.

Näiden lisäksi Fremontista tiedetään löytyvän AMD:n ”Lilac”, mikä on viitannut vuosien varrella tähän mennessä ainakin Zen 3+ -sukupolven Rembrandt- ja Rembrandt-R-prosessoreihin sekä hieman lähempänä historiassa Zen 4 -sukupolven Hawk Point -prosessoreihin. Joissain tapauksissa ilmeisesti prosessori on ollut yksinään, kuin toisissa konfiguraatioissa etenkin viime aikoina sen rinnalla on nähty AMD:n Radeon RX 7600M -näytönohjain.

Spekulaatioissa todennäköisimpänä vaihtoehtona pidetään jonkinlaista ”digiboksi”-tyyppistä (set-top box) mediajatketta, mutta villimmissä ideoissa on viljelty myös CES-messuilla vuonna 2013 esitellyn Pistonin tyyppisen ”Steam Boxin” henkistä jatkajaa ja jopa seuraavan sukupolven virtuaalilaseja.

Lähde: Tom’s Hardware

Keskustele aiheesta foorumilla

OpenAI julkaisi videoita generoivan Sora Turbo -tekoälynsä kuluttajille – ei vielä saatavilla Euroopassa

11.12.2024 - 18:49 / Timo Niemenmaa Tietotekniikka

Sora Turbo -nimellä kulkeva tekoäly on Euroopan ulkopuolella tarjolla ChatGPT-käyttäjille, joilla on joko Plus- tai täysin uusi ja rajoittamaton Pro-tilaus.

Yhdysvaltalainen OpenAI esitteli helmikuussa Sora-tekoälyään, joka pystyi generoimaan realistisen näköisiä vidoeita esimerkiksi ihmisistä, eläimistä tai maisemista pelkkien tekstikomentojen avulla. Tuolloin Sora oli lähinnä testaus- ja tutkimusvaiheessa, mutta nyt yhtiö on julkaissut ChatGPT-tilaajien saataville Sora Turbon, jonka kerrotaan luovan vielä aidompia ja realistisempia videoita kuin helmikuussa esitelty versio. OpenAI:n mukaan Soralla luoduissa videoissa on kuitenkin toiminnan läpinäkyvyyden vuoksi mukana C2PA-metadataa, jolla videon alkuperä pystytään selvittämään. Yhtiö kertoo myös valvovansa ja estävänsä tiettyjä Soran käyttötapoja, kuten esimerkiksi haitallisten seksuaalissävytteisten videoiden luontia.

Euroopan ulkopuolella ChatGPT Plus -tilaajat voivat luoda kuukaudessa 50 lyhyttä videota 480p-tarkkuudella, mutta mikäli pienempi määrä videoita kuukaudessa riittää, voi tarkkuutta nostaa 720p:hen. Sen sijaan yhtiön täysin uudella ja rajoittamattomalla, 200 dollarin kuukausimaksullisella ChatGPT Pro -tilauksella voi luoda täyden 1080p- eli Full HD -tarkkuuden videoita 20 sekunnin maksimikestolla ja moninkertaisesti Plus-tilausta enemmän. Videot voivat olla joko laajakuva- tai pystyformaatissa tai neliöitä kuvasuhteella 1:1. Videoita voi luoda joko ”tyhjästä” tekstikomentojen avulla tai halutessaan jatkaa olemassa olevia videoita tai sekoittaa eri videoita toisiinsa.

OpenAI muistutti jälleen, että Sora Turbokin on erehtyväinen ja jatkuvan kehityksen kohteena. Lisäksi sen saatavuutta pyritään laajentamaan myös Eurooppaan lähikuukausien aikana. OpenAI:n tuoreet julkaisut ovat osa yhtiön 12 Days of OpenAI -kampanjaa.

Lähde: OpenAI (1, 2)

Keskustele aiheesta foorumilla

Mozilla uudistaa brändiään rajusti

11.12.2024 - 16:55 / Petrus Laine Tietotekniikka

Yhtiön uusi brändi ei ole vain pientä pintaremonttia, vaan perusta tuleville 25 vuodelle ja sen toivotaan auttavan kiinnittämään huomiota Firefoxin ohella myös yhtiön muihin projekteihin ja tavoitteisiin vapaamman ja turvallisemman internetin puolesta.

Parhaiten Firefox-selaimestaan tunnettu Mozilla on niittänyt mainetta ajaessaan vapaampaa internetiä. Yhtiön yli 25-vuotinen taival alkoi helmikuussa 1998, kun selainjätti Netscape julkaisi selaimensa lähdekoodin vapaaseen käyttöön ja perusti Mozilla Organizationin hallinnoimaan sen kehitystä.

Noista ajoista on tultu pitkälle ja vaikka Firefox on sen tunnetuin aikaansaannos, se ei ole ainoa. Yhtiö onkin kokenut sen osaltaan ongelmaksi, sillä monet muut sen aloitteista yksityisyyden, kilpailun ja innovoinnin lisäämiseksi ovat jääneet monilta huomiotta. Tämän vuoksi yhtiö päätti lyöttäytyä yhteen Jones Knowles Ritchien eli JKR:n kanssa brändin uudistamiseksi.

Mozillan johtaja Mark Surmanin mukaan uuden brändäyksen ei ole tarkoitus olla vain pientä pintaremonttia, vaan tukeva perustus seuraaville 25 vuodelle. Yksi uudelleenbrändäyksen tarkoituksista on nostaa huomiotta jääneiden projektien ja ideoiden tunnettavuutta ilman, että Firefox jäisi kuitenkaan paitsioon. Uuteen brändäykseen on haettu ideoita paitsi yhtiön työntekijöiltä, myös käyttäjiltä ympäri maailman.

Yhtiön logoksi voinee kutsua uutta lippusymbolia, joka rakentuu M-kirjaimesta ja yhdestä paikaltaan hypänneestä pikselistä, jonka kerrotaan olevan viittaus aiempaan tyrannosaurussymboliin. Lippu muuttuu myös helposti uudeksi maskotiksi, eli ASCII-versioksi tyrannosauruksesta.

Toinen merkittävä uudistus koskee käytössä olevaa fonttia, joka perustuu aiempaan Mozilla slab serifiin. Uudet kirjaisintyypit on suunniteltu siten, että ne on suunniteltu standardilevyisiksi siten, ettei esimerkiksi kursivoinnit, lihavoinnit tai muuta tekstin leveyttä. Mozillan blogissa onkin tätä hyvin esittelevä animaatio, jossa lihavointi seuraa hiiren kursoria ilman, että yksikään sana tai rivi liikkuisi tippaakaan sen vuoksi.

Mozillan mukaan sen tuotteiden, verkkosivujen ja muiden uudelleenbrändäys on jo käynnissä, mutta mitään aikataulua milloin yhtiö pääsee urakkansa kanssa maaliin ei ole annettu.

Lähde: Mozilla

Keskustele aiheesta foorumilla