Huawei julkisti uudet Watch GT 5- ja Watch GT 5 Pro -älykellot

19.9.2024 - 17:00 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (0)

Huawein uudet Watch GT 5 -sarjan älykellot asemoituvat noin 250-500 euron hintahaarukkaan ja tarjoavat lähinnä pieniä parannuksia edelliseen sukupolveen nähden.

Huawei on julkistanut tänään Barcelonassa uudet Watch GT 5 -sarjan älykellonsa. Tarjonta koostuu GT 5 -perusmalleista sekä GT 5 Pro -malleista, joista kumpikin tulevat saataville kahdessa eri koossa.

Kelloissa on Huawein aiemmista malleista tuttuun tapaan pyöreät 1,43- tai 1,32-tuumaiset AMOLED-näytöt 466 pikselin halkaisijatarkkuudella. Perusmalleissa runko on terästä, Pro-malleissa on käytetty mm. titaania. Rakenteen suojausta on parannettu IP69K-tasolle, eli kello kestää uimisen ja sukeltamisen ohella myös painevesisuihkuja. Tuttuun tapaan Watch GT 5 -mallit tarjoavat varsin pitkän akunkeston – 46 mm malleilla jopa 14 päivää ja 41/42 mm malleilla jopa 7 päivää. Yhteyspuolella on tuttuun tapaan Bletutooth 5.2 ja NFC-tuki, joiden lisäksi kaksitaajuus-satelliittipaikannusta on parannettu ja sen tarkkuuden luvataan kohentuneen 20-40 %:lla GT 4 -mallistoon nähden.

Kalliimmat GT 5 Pro -mallit eroavat perusmalleista arvokkaampien materiaalien, kuten titaani- tai keraamikuorien ja safiirilasin, EN13319-sukellusluokituksen, nopeamman 60 minuutin pikalatauksen sekä EKG:n mittausmahdollisuuden muodossa. Pro-malleihin on myös tarjolla muutamia treenitiloja, kuten polkujuoksu karttatiedoilla, vapaasukellus ja golfkenttätila väyläkarttoineen, joita perusmalleista ei löydy.

Harmony OS 5.0 -käyttöjärjestelmään Huawei on toteuttanut käyttöliittymäviilauksia, joissa taustoihin on tuotu lisää väriä sekä ikoneja ja fontteja on paikoin selkeytetty. Uutena ominaisuutena GT-sarjan malleissa on nyt myös kuvaruutunäppäimistö. Treenitiloissa uutta on mm. ulkoaktiviteetteihin tarjolla oleva uusi värillinen karttanäkymä treenin aikana, juoksunaikainen analyysi ja tietojen reaaliaikainen näyttäminen puhelimen näytöllä pyöräilyn aikana. Kuukautiskierron seuraominaisuuksia on päivitetty uuteen Women’s Health 4.0 -versioon.

Uutena palveluna Huawei tarjoaa terveydenseurantasovellukseensa maksullisen (7,99 € / kk) Health+-ominaisuuden, joka sisältää mm. henkilökohtaisen kuntoilusuunnitelman luomisen, tunnettujen ammattilaisten tekemiä treeniohjelmia sekä monipuolisempia rentoutumisominaisuuksia. Health+ on tarjolla kolmeksi kuukaudeksi ilmaiseksi uusien GT 5 -kellojen omistajille.

Watch GT 5 -mallien hinnat alkavat 269 eurosta ja Watch GT 5 Pro -mallit 399 eurosta ja ne tulevat saataville välittömästi. Myynnin alkuvaiheessa tarjolla on kaupanpäällisiksi FreeBuds 5i -nappikuulokkeet. Koko Suomessa saatavilla olevan malliston hinnoittelu on seuraava:

  • Watch GT 5 Pro
    • 46 mm musta fluoroelastomeerihihnalla 399 €
    • 46 mm titaani metallihihnalla 499 €
    • 42 mm valkokeraami 599 €
  • Watch GT 5
    • 46 mm musta 269 €
    • 46 mm sininen 299 €
    • 41 mm musta & sininen 269 €
    • 41 mm kulta 299 €

Huawei julkisti samassa tilaisuudessa myös ambulatorisella verenpaineen seurannalla ja 1,82-tuumaisella näytöllä varustetun Watch D 2 -kellon (kuvassa), Watch Ultimate -mallin uuden golfkäyttöön suunnatun Green Edition -version, kevyen MatePad 12 X -taulutietokoneen sekä 12,2-tuumaisen MatePad Pro -taulutietokoneen, joiden saapumisesta Suomen markkinoille ei ole tarkempaa tietoa. Ainakin Huawei Watch D 2  on tulossa Suomessa myyntiin myöhemmin syksyllä.

Lähde: Huawein sähköpostitiedote, Tuotesivut (1)(2)

Uusi artikkeli: Testissä HMD Skyline

Testasimme HMD:n helposti huollettavissa olevan 499 euron hintaisen Skyline-älypuhelimen

HMD Global tunnetaan kenties parhaiten Nokia-älypuhelinten valmistajana, mutta tänä vuonna yritys lanseerasi ensimmäisen omaa HMD-nimeään kantavan Pulse-älypuhelinmalliston. Alle 200 euron hintainen Pulse Pro ehti jo aiemmin io-techin testiin ja nyt testipenkkiin on päätynyt kalliimpaa noin 500 euron hintaluokkaa edustava viime kesänä julkaistu Skyline, joka tarjoaa valmistajan mukaan hintansa vastineeksi kalliimpien komponenttiensa lisäksi myös aiempia malleja paremman huollettavuuden.

Testiartikkelissa tutustumme Skylineen viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta ja tarkistamme myös valmistajan väitteet helposta korjattavuudesta avaamalla puhelimen itse.

Lue artikkeli: Testissä HMD Skyline

Android 15:ttä odotetaan Pixel-älypuhelimiin lokakuussa

Googlen omiin Pixel-älypuhelimiin Android 15 -päivitystä uumoillaan lokakuun 15. päivälle, mutta muiden valmistajien päivitysajankohdasta ei vielä ole tarkkaa tietoa.

Tuoreen raportin mukaan uusimman Android 15 -käyttöjärjestelmän on määrä saapua lokakuun 15. päivä Googlen omiin Pixel-älypuhelimiin Pixel 6 -mallistosta aina uusimpiin, Suomessakin myyntiin tulleisiin Pixel 9 -malleihin saakka. AOSP:llä eli Android Open Source Projectilla uuden käyttöjärjestelmän lähdekoodi on ollut jo useamman viikon, mutta Google viivästyttää jakelua hieman omien laitteidensa kohdalla, minkä toivotaan vähentävän bugeja ja muita teknisiä ongelmia päivityksen saapuessa.

Lokakuun puoliväliä pidetään kuitenkin vielä alustavana ajankohtana, joka saattaa lykkääntyä, mikäli käyttöjärjestelmästä löydetään lisätyötä vaativia ongelmia. Muiden valmistajien Android 15 -päivityksistä ei myöskään ole vielä tarkkaa tietoa, mutta ne sijoittunevat lähikuukausille.

Lähde: Android Headlines

Logitech G julkaisi uuden Racing Series -tuoteperheen ja ratteja yhteistyössä MOMOn kanssa

RS-sarjan tuotteet on suunniteltu käytettäväksi Logitech G Direct Drive -moottoreiden kanssa ja niihin sopii sekä RS-sarjan ratit että MOMO x Logitech G -yhteistyön ratit.

Logitechin G on julkaissut Logi Play 2024 -tapahtumassaan paitsi uusia tuotteita, myös täysin uuden tuotesarjan. Uusi Racing Series -tuoteperhe on suunniteltu simulaattorikäyttöön ja sen tiimoilta julkaistiin samalla yhteistyösopimus legendaarisen MOMOn kanssa.

Logitech G Racing Series eli RS-tuoteperhe sisältää aluksi yhteensä viisi eri tuotetta, mutta hauskasti kaiken keskiö eli itse moottoriyksikkö ei lukeudu joukkoon. Sen sijasta tuotteet on suunniteltu yhteensopiviksi minkä tahansa Logitech G Direct Drive -moottoriyksikön kanssa.

RS Wheel Hub on pikakiinnitystuella varustettu ratin keskiö, jonka kaveriksi sopivat sekä RS-sarjan että MOMO x Logitech G -sarjan ratit. Keskiöön kuuluu perus toimintopainikkeet, vaihdeliipasimet, Lightsync RGB REV -kierroslukuvalot, pari säätörullaa ja joukko erikoispainikkeita. Keskiöstä on erilliset Xbox- ja PC-versiot, joiden ero on parin nappulan merkinnät. Ratit kiinnitetään keskiöön kuusiokolopulteilla.

RS Track Wheel on rata-autoiluun suunniteltu ratti, joka on valmistettu TPE-muovista ja vähähiilisestä alumiinista. Sen muotoilun luvataan takaavan mukavan tuntuman pitkissäkin ajosessioissa pidon kärsimättä ja mahdollistamalla käsien ilmanvaihdon. Sekä hengittävyyttä että pitoa parantaa TPE-muovin mikroteksturoitu pinta.

RS Round Wheelin nimi ei jätä juurikaan arvailtavaa, vaan kyseessä on perinteinen pyöreä ratti. Ratin runko on vähähiilistä alumiinia ja se on päällystetty tekonahalla (silikoni nahka). Materiaalin kerrotaan olevan erityisen kestävä ja siten takaavan pitkän käyttöiän.

RS Shifter & Handbrake on puolautomaattinen vaihdin, eli siitä löytyy suunnat eteen ja taakse. Kytkintä napsauttamalla sen voi vaihtaa toimimaan vaihdelaatikon sijasta myös käsijarruna ja Logitech G:n järjestelmät tukevat myös kahden RS Shifeter & Handbraken käyttöä rinnakkan, jolloin molemmat ominaisuudet voivat olla käytössä samanaikaisesti.

RS QR Adapter on puolestaan pikakiinnitystuen ja Logitech G Direct Drive -yhteensopivuuden lähes mille tahansa 70 tai 50,8 mm:n PCD etu- tai takakiinnitteiselle kolmannen osapuolen ratille. Adapteri on valmistettu korkealuokkaisesta alumiinista ja suunniteltu voimistamaan TRUEFORCE-järjestelmän vastetta.

MOMO x Logitech G -ytheistyön tiimoilta julkaistiin puolestaan SIM GT 320 ja SIM GT-Racer 290 -ratit. Kaksikosta ensin mainittu on legendaarista pyöreää mallia, kun jälkimmäinen on rata-autoista tuttua mallia. Rattien pinnoite on MOMOn tuttua mikrokuitua ja se kiedotaan anodisoituun alumiinirunkoon käsin Italiassa.

Logitechin tuotteiden yhteensopivuus on sinänsä mielenkiintoinen yhtälö, että tuetut alustat ovat osiensa summa. Jos haluaa laitteiden toimivan sekä PC:llä, PlayStationilla että Xboxilla, on hankittava PC/PlayStation -versio Direct Drive -moottorista ja PC/Xbox -versio Wheel Hubista.

Logitech G Racing Series -tuotteet tulevat saataville Suomessa alkaen 30. syyskuuta. RS Wheel Hub on hinnoiteltu Suomessa 139,99 euroon PC- ja 159,99 euroon Xbox-versiona. Sekä RS Track Wheel että RS Round Wheel kustantavat 79,99 euroa ja RS Shifter & Handbrake 159,99 euroa. RS QR Adapterin hinta 69,99 euroa. MOMO x Logitech G -ratteja odotetaan myyntiin tammikuussa 2025 ja niiden hinta varmistetaan myöhemmin. Yhdysvalloissa niiden verottomaksi suositushinnaksi odotetaan199 dollaria.

Lähde: Logitechin lehdistötiedotteet (sähköpostit)

Logitech esitteli joukon uusia pelitarvikkeita Logi Play 2024 -tapahtumassa

Logitechin uutuuspelitarvikkeita ovat muun muassa lisäykset Pro-tuoteperheeseen, G915 X -näppäimistöt sekä konsoleille suunnatut Astro A50 (Gen 5) -kuulokkeet.

Logitechin pelitarvikkeisiin erikoistunut osasto Logitech G on esitellyt läjän uutuustuotteita pitämässään Logi Play 2024 -tapahtumassa. Intohimoisille kilpapelaajille suunnattuun Pro-sarjaan on lisätty kaksi hiirtä Pro X Superlight 2 Dex ja Pro 2 Lightspeed sekä Pro X TKL Rapid -näppäimistö. Suositut matalaprofiiliset G915-näppäimistömallit saavat seuraajikseen X-variantit ja kuulokepuolelle saapuu konsoleille suunnattu Astro A50 (Gen 5).

Langaton Pro X Superlight 2 Dex on lähestulkoon sama tuote kuin viimevuotinen Pro X Superlight 2, mutta muotoilultaan se on oikeaan käteen sopivan epäsymmetrinen. Esimerkiksi kytkimet, sensori ja paino (60 grammaa) ovat pysyneet samana edellismallista. Maksimiherkkyyttä on kuitenkin kasvatettu 44 000 dpi:hin (dots per inch) ja maksimivirkistystaajuutta Lightspeed-tilassa 8000 hertsiin. Värivaihtoehdot ovat samat musta, valkoinen ja pinkki ja akunkestoa lupaillaan parhaimmillaan 95 tuntia.

Vuonna 2018 julkaistun langattoman Logitech G Pron seuraaja Pro 2 Lightspeed on muotoilultaan symmetrinen ja sen magneettikiinnitteisiä sivupainikkeita voi vaihtaa puolelta toiselle. Hiiri painaa 80 g ja sen maksimivirkistystaajuus on perinteisempi 1000 Hz. Myös Pro 2 Lightspeedissä värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen ja pinkki ja akunkestoa luvataan parhaimmillaan niin ikään 95 tuntia.

Pro-näppäimistöjen langallinen uutuus on mekaaninen Pro X TKL Rapid ja se noudattaa samaa muotoilua kuin viime vuoden langaton Pro X TKL Lightspeed. Oikean sivun numeronäppäimet pois jättävä tenkeyless-näppäimistö on varustettu magneettisilla analogisilla kytkimillä, jotka tukevat normaalia herkempää rapid trigger -rekisteröintiä. Tuettuna on myös Logitechin Keycontrol-ominaisuus erilaisten näppäinkomentoprofiilien luomiseen sekä tietenkin Lightsync RGB -valaistus.

Jo useamman vuoden ikään ehtineet G915-näppäimistöt ovat olleet suosittuja matalaprofiilisten näppäimistöjen ystävien keskuudessa ja nyt niiden jatkeeksi on julkaistu tuoreet X-mallit, jotka ovat langallinen G915 X sekä langattomat G915 X Lightspeed ja G915 X Lightspeed TKL, joista viimeisenä mainittu on nimensä mukaan tenkeyless-malli. Vain 23 millimetriä korkeat näppäimistöt ovat ensimmäisiin G915-malleihin nähden päivitetty nykyaikaan niin USB-C-liitännällä kuin kaksoisvaletuilla PBT-muovisilla näppäinhatuillakin ja tuettuna on Pro X TKL Rapidin tavoin myös Keycontrol-ominaisuus. Mekaanisiin GL-kytkimiin voi valita Tactile-, Linear- tai Clicky-tuntuman. Langattomille malleille luvataan akunkestoa RGB-valojen täydellä kirkkaudella 42 (TKL) ja 36 tuntia, kun taas ilman valoja vastaavat lukemat ovat jopa 1000 (TKL) ja 800 tuntia.

Logitechin kuulokeuutuus on langaton Astro A50 (Gen 5), joka on viime vuonna julkaistun Astro A50 X:n ”pikkuveli”. Sen lataustelakassa on USB-C-äänisisääntulot kolmelle samaan aikaan kytkettävälle järjestelmälle – kuten PC:lle, PS5:lle ja Xboxille –, mutta HDMI 2.1 -sisääntulot videoläpivientiä varten puuttuvat. Tuettuna on A50 X:stä tuttu Playsync-teknologia, joka mahdollistaa äänilähdön vaihtamisen suoraan kuulokkeista ja samanaikaisen Bluetooth-yhteyden esimerkiksi Discordia varten. Uudessa A50:ssä on myös samat 40 mm:n Pro-G Graphene -elementit 20–20 000 Hz:n taajuusvasteella. Värivaihtoehtoina kuulokkeilla on musta ja valkoinen.

Uutuustuotteiden suositushinnat Logitechin verkkokaupassa:

Lähde: Lehdistötiedote

Pat Gelsinger kertoi Intelin säästölinjauksista ja lähitulevaisuuden muutoksista

Intel tulee myymään osuutensa pörssiin listattavasta Alterasta ja irrottamaan Intel Foundry -tuotantolaitokset omaksi sisäiseksi tytäryhtiökseen.

Intel kyntää tällä hetkellä syvässä suossa ja on sen vuoksi julkaissut tavoitteekseen jopa 10 miljardin säästöt pika-aikataululla. Netissä on riittänyt spekulaatiota Intelin toimista ja kilpailevan Qualcommin on raportoitu olevan kiinnostunut joidenkin yhtiön osien ostosta.

Nyt Intelin toimitusjohtaja Pat Gelsinger on julkaissut avoimen kirjeen yhtiön työntekijöille lehdistötiedotteen muodossa. Gelsinger huomioi heti alussa viime aikoina velloneet huhut yhtiön tulevaisuudesta ja viime viikolla pidetyn yhtiön hallituksen kokouksen tiimoilta. Kirjeen tarkoitus onkin kertoa mitä on päätetty tehdä ja miten ne vaikuttavat yhtiön tulevaisuuteen. Yhtiön hallituksen kokouksen pohjalta sillä on kolme selkeää kohdetta, joihin Intelin tulee keskittyä: tuotantolaitosten ja siihen liitetyn pääoman tehokkuutta etenkin tulevan Intel 18A -prosessin julkaisun suhteen, koko yhtiön kulurakenteen saaminen kuntoon tavoitellun 10 miljardin dollarin säästöjen saavuttamiseksi ja etenkin x86-markkinoihin keskittymisen.

Intelin tuotantolaitokset tai jatkossa Intel Foundry tullaan irrottamaan erilliseksi, mutta edelleen sisäiseksi tytäryhtiöksi. Erilliseksi tytäryhtiöksi irrottamisen odotetaan auttavan potentiaalisia asiakkaita näkemään se pelkkänä tuotantolaitoksena eikä niinkään osana Inteliä kilpailevine tuotteineen. Se mahdollistaa myös potentiaalisten ulkopuolisten rahoittajien käytön tehokkaasti tuotantolaitosten kehittämiseksi. Intel Foundryn nykyjohto pysyy ennallaan ja se raportoi vanhaan tapaan koko Intelin toimitusjohtaja Gelsingerille, mutta johtoa ohjaamaan tullaan perustamaan erillinen hallitus, johon kuuluu myös ulkopuolisia tahoja.

Tuotantolaitoksille hyvää pontta antaa myös Amazon Web Servicesin kanssa lukkoon lyöty monivuotinen yhteistyösopimus. Yhteistyön alla tullaan tuottamaan yhdessä suunniteltuja tekoälyverkkopiirejä (AI fabric chip) Intel 18A -prosessilla, jonka lisäksi Amazonille julkaistaan kustomoitu Xeon 6 -prosessori Intel 3 -prosessorilla. AWS:n odotetaan tulevan tuottamaan piirejä tulevaisuudessä myös Intel 18AP- ja 14A -prosesseilla. Intel on saanut myös nyt varmistettua 3 miljardin rahoituksen tuotantolaitoksilleen CHIPS and Science Act -aloitteelta Yhdysvaltain hallituksen Secure Enclave -ohjelman toteuttamiseen.

Intel myllää myös eri osastojensa jakoa hieman. Edge- ja Automotive -osastot siirtyvät Client Computing Groupin alaisuuteen ja Edgen entinen koti NEX keskittyy jatkossa verkkoihin ja teleliikenteeseen. Optisia, valoon perustuvia piirejä kehittävä Integrated Photonics Solutions puolestaan siirtyy osaksi DataCenter and AI -osastoa. Siirron on tarkoitus helpottaa optisten elementtien integrointia osaksi tulevaisuuden tuotteita.

Intel toteutti myös yhden huhuissa vahvasti pyörineen väittämän, eli se myy aiemmin osuutensa aiemmin omaksi tytäryhtiökseen irrotetusta Alterasta. Alteran on tarkoitus listautua lähitulevaisuudessa pörssiin, eikä Intel aio olla enää mukana yrityksessä.

Lähde: Intel

Apple aloitti iOS 18 -päivitysten jakelun iPhone-älypuhelimille

Uusi iOS 18 -päivitys on ladattavissa yhteensopiville iPhone-älypuhelimille, mutta Apple Intelligence -tekoälyominaisuudet saapuvat myöhemmin vain kouralliseen laitteita.

Applen uusi iOS 18 -käyttöjärjestelmä, joka julkaistiin kesällä WWDC 2024 -tapahtumassa, on tullut saataville iPhone-älypuhelimiin, joista vuoden 2018 iPhone XR-, XS- ja XS Max -mallit ovat vanhimpia päivityksen kanssa yhteensopivia laitteita.

Huomionarvoisena seikkana Apple Intelligence -tekoälyominaisuudet saapuvat laitteisiin Yhdysvalloissa ensi kuussa 18.1-versiossa, mutta Euroopassa niitä saadaan odotella todennäköisesti ensi vuoteen, sillä EU:n digimarkkinasäädökseen (Digital Markets Act) nojaten käyttäjien tietojen käsittelyn turvallisuudesta ja läpinäkyvyydestä halutaan huolehtia Yhdysvaltoja kattavammin. Apple Intelligence -tekoälyominaisuudet ovat tuettuina vain iPhone 15 Pro -malleissa sekä koko iPhone 16 -mallistossa.

Lukuisiin uudistuksiin kuuluu muun muassa aloitusnäytön kuvakkeiden ja widgettien asettelu käyttäjän haluamalla tavalla sekä niiden väriteeman vaihtaminen esimerkiksi tummaksi, ja yäreunasta avautuvaa Control Center -valikkoa on uudistettu Applen mukaan käyttäjäystävällisemmäksi ja intuitiivisemmaksi. Kuvat-sovellus on myös pistetty täysin uusiksi ja nyt se osaa jaotella kuvia esimerkiksi tiettyjen päivämäärien tai vaikkapa kuvissa esiintyvien ihmisten ja eläinten mukaan ilman käyttäjän manuaalista kuvahakemistojen luomista.

Apple Intelligence -päivitysten saavuttua käyttäjät voivat nauttia ominaisuuksista, joihin kuuluu mm. kirjoitustyökalu, joka osaa tunnistaa ja korjata kirjoitusvirheitä käyttäjän tekstistä sekä muuttaa tekstin sävyä halutunlaiseksi useassa eri sovelluksessa. Käyttäjälle tärkeistä valokuvista voi muodostaa muistovideoita tekstikomennon avulla ja Muistiinpanot- sekä Puhelin-sovelluksissa on tuettuna puheen nauhoitus ja puhtaaksikirjoitetun tiivistelmän luominen.

Muita uudistuksia ovat esimerkiksi sähköpostien jaottelu kategorioihin, nettisivujen sisällön tiivistäminen helpommin luettavaan muotoon Safari-selaimessa ja pelitila, joka parantaa puhelimen suorituskykyä ja vähentää kuulokkeiden sekä peliohjainten viivettä pelien aikana. Kattavampi kuvaus iOS 18:n tuomista uudistuksista löytyy Applen lehdistötiedotteesta.

Lähde: Lehdistötiedote

Uusi artikkeli: Testissä Samsung Galaxy Z Fold6

Testissä Samsungin älypuhelinmalliston lippulaiva, yli 2000 euron hintainen Galaxy Z Fold6.

Samsungin kuudennen sukupolven taittuvanäyttöisten Galaxy Z -mallien julkaisu tapahtui tänä vuonna entistä aikaisemmin heinäkuun 10. päivä. Yritys julkisti yllätyksettömästi Galaxy Z Fold6 ja Flip6-mallit.

Tässä artikkelissa käsiteltävän Fold6-lippulaivamallin hinnat alkavat Suomessa 2099 eurosta. Laite tarjoaa mm. aiempaa ohuemman rakenteen, IP48-suojauksen, 6,3-tuumaisen ulkonäytön, 7,6-tuumaisen taittuvan sisänäytön, Snapdragon 8 gen 3 for Galaxy -järjestelmäpiirin, edeltäjämallista tutun kolmoistakakameran, 4400 mAh akun 25 watin latausteholla ja langattomalla latauksella sekä Android 14 -käyttöjärjestelmän peräti seitsemän vuoden päivitystuella.

Tutustumme tässä artikkelissa Fold6:een runsaan viikon käyttötestijakson pohjalta lyhennetyn laitestestirungon muodossa ja keskitymme ensisijaisesti laitteen uudistuksiin.

Lue artikkeli: Testissä Samsung Galaxy Z Fold6

Googlen Gemini Live -keskustelutoiminto muuttuu ilmaiseksi kaikille Android-käyttäjille

Toistaiseksi Gemini Liven ilmaisversio on käytettävissä vain englanniksi, mutta lisää kielivaihtoehtoja lisätään tulevaisuudessa.

Googlen tekoälypalvelu Geminin keskustelutoiminto Gemini Live on ollut aiemmin vain Gemini Advanced -tilaajien käytettävissä, mutta nyt Google tuo sitä asteittain ilmaiseksi myös muille Android-käyttäjille. Ainakin toistaiseksi toiminto on käytettävissä vain englannin kielellä ja myös puhelimen kieleksi on oltava asetettuna englanti.

Kun Gemini Live on päivitettynä Gemini-sovellukseen, sen voi aktivoida sovellusnäkymän oikeasta alakulmasta kipinäkuvakkeella. Gemini Live -näkymässä on vaihtoehdot puheen nauhoittamiselle ja keskustelun lopettamiselle. Lopettamisen jälkeen Gemini Live antaa keskustelusta tekstimuotoisen puhtaaksikirjoituksen. Toiminnon kerrotaan sallivan keskustelulle luonnollisen ja orgaanisen virtauksen keskeytyksineen ja aiheenvaihtoineen. Toistaiseksi Gemini Live ei vielä tue laajennuksia, kuten Gmailia, Youtube Musicia tai Mapsia.

Lähde: GSMArena, X

Corsair ostaa Fanatecin Endor AG:lta

Alun perin Corsairin oli tarkoitus ostaa koko Endor AG, mutta mutkien kautta Endor AG hakeutuu konkurssiin ja vain Fanatec-osasto työntekijöineen päivineen vaihtaa omistajaa.

Uutisoimme toukokuussa Corsairin suunnittelevan Endor AG:n ja sen myötä Fanatecin ostamista. Osana sopimusta Corsairin piti hoitaa Endor AG:n velat, mutta matkalla tapahtui jotain, jonka vuoksi rahahanat katkesivat ja Endor AG ilmoitti elokuun alussa hakeutuvansa konkurssiin.

Nyt Corsair on ilmoittanut päässeensä sopimukseen Endor AG:n kanssa pelkästään sen Fanatec Sim Racing -tuotelinjan ostosta. Kauppaan kuuluu itse tuotelinjaston lisäksi itse tietotaito eli Fanatecin henkilökunta. Yhtiön päämaja tulee pysymään Landshutissa jatkossakin ja se saa keskittyä osaamiseensa eli simulaattorituotteiden kehitykseen.

Corsairin mukaan se aikoo panostaa brändiin vahvasti ja ensi töiksi tavoitteena on parantaa niiden saatavuutta maailmanlaajuisesti yhtiön laajan jakeluverkon avulla. Kauppojen odotetaan pääsevän maaliin ns. välittömästi, mutta vaatii oletettavasti vielä joidenkin viranomaisten hyväksynnän, ellei niitä ole hankittu kaikessa hiljaisuudessa kulisseissa.

Lähde: Lehdistötiedote (sähköposti)